Kulutusluotto - Hae kulutuslaina jopa 60 000 € asti!

Hae kulutusluotto. Kulutuslaina kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Luottopäätös heti.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

Kulutusluotto on joustava rahoitusmuoto, jonka avulla yksityishenkilöt voivat rahoittaa niin pieniä kuin suuria hankintojaan. Pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia kulutusluottoja asiakkaidensa tarpeisiin. Kulutusluoton ehdot, kuten korkotasot ja takaisinmaksuaika, vaihtelevat palveluntarjoajittain. Luottoa haettaessa on tärkeää tarkastella lainan kustannuksia ja ehtoja huolellisesti, jotta löydetään taloudellisesti järkevin vaihtoehto.

Kulutusluottoa hakeakseen henkilön tulee yleensä täyttää tietyt ehdot. Useimmat lainanantajat edellyttävät hakijalta vähintään 18 vuoden ikää, säännöllisiä tuloja sekä moitteettomia luottotietoja. Lainasummat ja laina-ajat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta sadasta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin ja laina-aika voi olla yhdestä vuodesta jopa viiteentoista vuoteen. Tämä antaa lainanhakijoille laajan valikoiman vaihtoehtoja heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Kilpailuttaminen on olennainen osa edullisen kulutusluoton löytämistä. Kertaluotto.com on palvelu, joka mahdollistaa lainojen kilpailuttamisen useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Palvelu tarjoaa lainavaihtoehtoja 100 eurosta aina 60 000 euroon asti, ja laina-ajat voivat olla joustavasti yhdestä viiteentoista vuoteen. Kilpailuttamalla lainansa käyttäjä voi löytää itselleen sopivimman lainatarjouksen, mikä voi tuoda säästöjä ja paremmin ehdot lainan takaisinmaksulle.

Kulutusluoton perusteet

Kulutusluotto on yleistynyt rahoitusmuoto, joka mahdollistaa erilaisten hankintojen toteuttamisen joustavasti. Lainoja vertailemalla voi säästää merkittävästi kuluissa.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on rahoitustuote, joka on suunnattu yksityishenkilöille heidän yksittäisten hankintojen, kuten auton, huonekalujen tai remontin rahoittamiseen. Kulutusluotot voivat olla joko vakuudettomia tai vakuudellisia. Vakuudettomassa luotossa lainan saamiseen ei vaadita vakuuksia, kun taas vakuudellisessa luotossa lainanantajalle annetaan jonkinlainen vakuus.

Kulutusluottojen tyypit

Kulutusluottojen tyypit vaihtelevat eri lainasummista ja laina-ajoista riippuen. Tyypillisiä kulutusluottoja ovat:

 • Kertaluotot: Maksetaan yhdessä erässä lainanhakijan tilille.
 • Tililuotot: Luottoa nostetaan tarpeen mukaan.
 • Luottokorttiluotot: Käytettävissä oleva luotto liitetään korttiin.

Lainoja vertaillessa on hyödyllistä huomioida eri lainantarjoajien korot ja kulut. Kertaluotto.com tarjoaa palvelun, jossa eri pankkien ja rahoituslaitosten kulutusluottoja voi kilpailuttaa helposti. Kilpailuttamalla lainat käyttäjä voi löytää edullisimman vaihtoehdon omaan rahoitustarpeeseensa 100 € – 60 000 € väliltä, laina-ajan ollessa 1 – 15 vuotta. Palvelua käyttääkseen on oltava vähintään 18-vuotias, omattava säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Kulutusluoton ehdot

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina, jonka ehdot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin, ja niitä tarkastellessa on huomioitava useita tekijöitä.

Lainasumma ja laina-aika

Lainasumma ja laina-aika ovat keskeisiä kulutusluoton ehtoja. Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Laina-aika määrittää, kuinka pitkän ajanjakson yli laina jaetaan takaisinmaksettaviin osiin ja voi vaihdella tyypillisesti yhdestä vuodesta aina jopa viiteentoista vuoteen.

 • Lainasumma: 100 € – 60 000 €
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko ja muut kulut

Korko voidaan ilmaista nimelliskorkona, johon lisätään tyypillisesti pankin marginaali, sekä vuosikorkona, joka sisältää lainan muut kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksut. Nimelliskorko ilmoitetaan usein yhdessä euriborin kanssa, esimerkiksi “7,95 % + 3 kk euribor”. Todellinen vuosikorko antaa kattavamman kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

 • Nimelliskorko: Esimerkiksi 3 – 5 % + 12 kk euribor
 • Tilinhoitomaksu: Määräytyy pankin tai rahoituslaitoksen hinnaston mukaan
 • Avausmaksu: Kertaluonteinen maksu lainan perustamisesta
 • Korkokatto: Suojaa asiakasta korkojen äkilliseltä nousulta

Lainojen vertailu on tärkeää, koska eroavaisuuksia lainaehtojen välillä voi olla merkittävästi. Kertaluotto.com tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa lainoja ja vertailla niiden ehtoja. Palvelun avulla voi hahmottaa kokonaisvaltaisesti lainan todellisen kustannuksen ja löytää edullisimman tarjouksen markkinoilta.

Hakuprosessi

Hakuprosessi kulutusluoton saamiseksi alkaa selkeällä ja yksinkertaisella lainahakemuksen täyttämisellä ja etenee lainapäätöksen saantiin sekä rahojen siirtymiseen hakijan tilille.

Lainahakemuksen teko

Lainanhakija aloittaa prosessin täyttämällä lainahakemuksen. Hakemuksessa tulee ilmoittaa henkilötiedot, tulo– ja velkatiedot sekä mahdolliset muut lainanantajan tarvitsemat tiedot. Kulutusluoton hakemisessa on tärkeää, että kaikki tiedot ovat paitsi tarkkoja, myös ajantasaisia. Kertaluotto.com-palvelu tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa useita lainoja, varmistaen näin parhaat ehdot. Hakemuksen täyttäminen tapahtuu pääsääntöisesti verkossa, jonka jälkeen se siirtyy eteenpäin lainanantajien arvioitavaksi.

Päätöksen saaminen ja rahansiirto

Kun hakemus on jätetty, lainanantajat käsittelevät sen ja tekevät lainapäätöksen. Päätökseen vaikuttavat hakijan luottotiedot ja **tulot*s. Hyväksytyn päätöksen jälkeen kulutusluotto siirretään suoraan hakijan tilille. Kertaluotto.comin kautta saatujen lainatarjousten rahansiirto tilille voidaan suorittaa nopeasti, kunhan kaikki vaadittavat ehdot täyttyvät. Tarjouksia voi saada, mikäli hakija on vähintään 18-vuotias, hänellä on säännölliset tulot ja luottotiedot ovat kunnossa. Lainasummat voivat vaihdella 100 eurosta jopa 60 000 euroon ja laina-aika voi olla 1 – 15 vuotta, joten hakijalla on mahdollisuus löytää henkilökohtaiseen tilanteeseensa sopivin lainaratkaisu.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksussa keskeisiä tekijöitä ovat kuukausieriin vaikuttavat kustannukset sekä takaisinmaksuaikataulu. Eräpäivien ymmärtäminen ja maksuerien hallinnointi ovat avainasemassa lainan hallinnassa.

Kuukausierien määrittely

Kuukausierä on rahasumma, joka maksetaan lainanantajalle säännöllisin väliajoin lainasopimuksen ehtojen mukaisesti. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat lainan korko, laina-aika sekä mahdolliset lisäkulut, kuten perustamis- tai tilinhoitomaksut. Kuluttajille on hyödyllistä käyttää Kertaluotto.com palvelua löytääkseen edullisimmat lainaehtojen tarjoukset useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken, jolloin kuukausierien suuruus voidaan optimoida oman taloudellisen tilanteen mukaan.

Esimerkki kuukausierästä:

 • Lainasumma: 1500€
 • Laina-aika: 3 vuotta
 • Korko: 18,9% → kilpailutuksen jälkeen 14,44%
 • Kuukausierä: Alun perin X€ → kilpailutuksen jälkeen Y€

Eräpäivät ja maksuaikataulu

Eräpäivä on päivämäärä, johon mennessä kuukausierä tulee olla maksettu. Takaisinmaksuaika, eli aika jona koko laina tulee olla maksettu pois, voi vaihdella lyhyistä muutaman vuoden jaksoista jopa 15 vuoteen. Lainanantajat mahdollistavat yleensä eräpäivän valinnan asiakkaan tarpeisiin sopivaksi, ja joissakin tapauksissa takaisinmaksuaikatauluun on mahdollista hakea muutosta. Tämän tehdessä tulee olla tietoinen mahdollisista siitä aiheutuvista lisämaksuista.

 • Mahdollisuus muutoksiin maksusuunnitelmassa: Optimaalisen eräpäivän valinta tai muutos
 • Hakuaika muutokselle: 15 – 90 päivää ennen toivottua muutosajankohtaa
 • Eräpäivän esimerkki: Saatetaan sallia valinta kuun 15. päivälle tai kuukauden viimeiselle päivälle

Maksueriä suunnitellessa on tärkeää muistaa, että lainojen kilpailuttaminen voi tuoda säästöjä kustannuksiin, ja palvelut kuten Kertaluotto.com tarjoavat helpon välineen siihen. Kilpailuttaminen on mahdollista, mikäli lainanhakijalla on vähintään 18 vuoden ikä, säännölliset tulot ja moitteettomat luottotiedot.

Lainan käyttökohteet

Kulutusluotot tarjoavat rahoitusmahdollisuuksia monenlaisiin menoihin. Erilaisia kulutusluottoja, kuten remonttilainaa, joustoluottoa, autolainaa ja venelainaa, voidaan käyttää suurempien hankintojen tai elämäntapahtumien rahoittamiseen.

Remontointi ja kodin parannus

Remonttilaina mahdollistaa kodin eri tilojen kunnostamisen tai laajemman remontin toteuttamisen. Halusipa sitten päivittää keittiötä, kylpyhuonetta tai tehdä tilankäytöllisiä parannuksia, rahoituksen kilpailuttaminen on suositeltavaa.

 • Edut:
  • Määrärajoitukset eivät yleensä ole kireitä.
  • Usein remonttilainat ovat vakuudettomia.

Ajoneuvojen ja veneiden rahoitus

Autolaina ja venelaina ovat suunnattu nimenomaan kulkuvälineiden hankintaan tai niiden korjauskuluihin. Kun ihmisellä on tarve uudelle autolle tai vaikkapa veneelle, voi kulutusluotto olla fiksu tapa kattaa kustannukset.

 • Vinkit:
  • Vertaa eri lainoja, erityisesti niiden kuluja ja korkoja.
  • Auton korjaus ja veneen rahoitus voivat vaatia nopeaa toimintaa, jolloin joustoluotto on kätevä.

Suuret elämäntapahtumat

Elämän suuret tapahtumat, kuten häät, vaativat usein merkittävää taloudellista panostusta. Häälaina on eräs tapa rahoittaa nämä erityiset hetket ilman, että säästöjä tarvitsee käyttää kokonaisuudessaan.

 • Häät:
  • Aiheuttavat suuria kerralla tulevia kuluja.
  • Häälainaan liittyvät ehdot kannattaa kilpailuttaa tarkasti.

Rahoitusta etsivän kannattaa hyödyntää Kertaluotto.comin palveluita lainojen kilpailuttamiseen. Palvelu hyödyntää useiden pankkien ja rahoituslaitosten tarjontaa ja auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon 100–60 000 euron lainoille 1–15 vuoden laina-ajalla. Lainatarjouksia saadakseen on oltava vähintään 18-vuotias, jolla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu

Lainojen huolellinen kilpailuttaminen ja vertailu ovat avainasemassa edullisimman kulutusluoton löytämisessä. Ne mahdollistavat parhaan lainatarjouksen erottamisen monien vaihtoehtojen joukosta ja voivat tuoda merkittäviä säästöjä.

Rahoitusyhtiöiden tarjoukset

Kulutusluottoa tarjoavat monet pankit ja rahoituslaitokset, joista jokainen määrittää lainan koron ja ehdot erikseen. Koska laina-ehdot voivat vaihdella suuresti, on tarjousten vertailu perusteltua. Kilpailuttaminen tarkoittaa usean eri lainatarjouksen pyytämistä ja niiden vertailua. On tärkeää huomioida, että kulutusluoton korko perustuu usein henkilökohtaiseen luottokelpoisuusarvioon, joten lainahakemus on tehtävä saadakseen todellisen lainatarjouksen. Vertailussa on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Korko: Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko (APR) kertovat lainan kustannukset.
 • Laina-aika: Määrittää, kuinka pitkään lainaa maksetaan takaisin.
 • Lainan suuruus: Kulutusluottojen summat vaihtelevat tyypillisesti 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon.
 • Maksuerät: Lainan kuukausierän suuruus vaikuttaa talouden suunnitteluun.
 • Lisäkulut: Esimerkiksi tilinhoitomaksut ja mahdolliset avausmaksut.

Vertailupalveluiden hyödyntäminen

Vertailupalvelut, kuten Kertaluotto.com, ovat loistavia työkaluja kilpailuttamaan lainoja. Palvelu toimittaa asiakkaan lainahakemuksen useille pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka tekevät henkilökohtaiset lainatarjoukset. Palvelu on nopea ja kilpailuttaminen on yleensä ilmaista, joten sen käyttö ei lisää lainan kokonaiskustannuksia. Kilpailuttaessa huomioitavaa on:

 • Saatavuus: Palvelun kautta voi kilpailuttaa lainoja, joiden summat vaihtelevat 100 € ja 60 000 € välillä.
 • Laina-ajan joustavuus: Lainat ovat saatavilla 1 – 15 vuoden maksuajoilla, mikä antaa varaa valita sopiva kuukausierä.
 • Ehdot: Palvelun käyttäjäksi voi liittyä, kunhan on vähintään 18-vuotias, on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Palvelun avulla kuluttajat voivat helposti vertailla ja löytää edullisin vakuudeton laina tai yhdistelylaina ilman tarvetta ottaa yhteyttä jokaiseen rahoitusyhtiöön erikseen. Rajallinen vaiva vertailutyössä voi johtaa huomattaviin säästöihin.

Muita lainavaihtoehtoja

Kulutusluottojen rinnalla on saatavilla useita muita lainamuotoja, joista jokainen voi paremmin sopia tiettyyn rahoitustarpeeseen. Lainavaihtoehtojen vertailu on tärkeää, sillä ne tarjoavat erilaisia etuja.

Vakuudelliset lainat ja niiden edut

Vakuudelliset lainat, kuten asuntolaina ja mökkilaina, vaativat lainan vakuudeksi kiinteää omaisuutta, esimerkiksi asuntoa tai mökkiä. Vakuudelliset lainat tarjoavat yleensä pienemmän koron verrattuna vakuudettomiin lainoihin. Korkotaso riippuu osittain vakuuden arvosta, ja laina-ajat voivat olla pitkiä. Vakuudellisen lainan hyötyinä ovat:

 • Pienempi korko, koska lainalle on annettu vakuus.
 • Mahdollisuus suurempaan lainamäärään.

Muiden lainamuotojen rinnalla

Vakuudettomia kulutusluottoja, kuten kulutuslaina ja luottokortti, ei taata vakuuksilla, mikä tekee prosessista nopeamman ja yksinkertaisemman. Nämä lainat ovat joustavia ja ne sopivat moniin eri tarpeisiin, kuten yllättävien menojen kattamiseen tai suurempien hankintojen rahoittamiseen. Vakuudeton kulutusluotto on kuitenkin yleensä kalliimpi vaihtoehto korkeamman koron vuoksi. Lainaehdot ja korot vaihtelevat:

 • Kulutusluotto: Yleensä 1 000 – 50 000 €, korkeampi korko.
 • Luottokortti: Luottoraja vaihtelee, kätevä arjen menoihin ja lyhytaikaiseen rahoitukseen.

Kun vertailee vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja, on hyödyllistä käyttää palveluita, kuten Kertaluotto.com, joka mahdollistaa lainojen kilpailuttamisen ja parhaimman mahdollisen lainatarjouksen löytämisen. Kertaluotto.com palvelee eri lainatuotteiden vertailussa, ja se tarjoaa lainatarjouksia niin vakuudellisiin kuin vakuudettomiinkin lainoihin. Palvelun kautta voi kilpailuttaa lainoja vaihtelevilla summilla, alkaen 100 eurosta aina 60 000 euroon asti, minkä laina-ajan voi valita yhdestä viiteentoista vuoteen. Lainatarjouksien saaminen edellyttää vähintään 18 vuoden ikää, säännöllisiä tuloja sekä moitteettomia luottotietoja.

Taloudellinen suunnittelu ja lainat

Taloudellisen suunnittelun perusta muodostuu tehokkaasta budjetoinnista ja kulujen hallinnasta, joka on erityisen tärkeää kun puhutaan lainojen ottamisesta ja hallinnasta.

Budjetointi ja kulujen hallinta

Budjetoinnin ensisijaisena tavoitteena on tasapainottaa kuukausittaiset tulot ja menot. Kulutusluoton kuukausierä tulisi sovittaa yksilölliseen budjettiin niin, ettei se ylitä säästämiselle varattua osuutta kuukausituloista. Suomalaisilla lainaajilla on tyypillisesti hyvä tuntemus omasta taloudestaan, mikä edesauttaa realistisen lainasumman ja takaisinmaksuaikataulun valitsemisessa.

Esimerkki budjetista:

Kuukausittaiset tulot Kuukausittaiset menot Säästöön
Palkka, muut tulot Asunto, ruoka, laskut Kuukausierä + rahasto

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on taloudellinen strategia, jonka tavoitteena on yhdistää useita olemassa olevia lainoja yhdeksi lainaksi paremmilla ehdoilla, mikä yksinkertaistaa talouden hallintaa ja saattaa vähentää kokonaiskorkokuluja. Lainojen yhdistäminen on suositeltavaa, jos se alentaa korkokustannuksia ja helpottaa kuukausittaisten menojen hallintaa. Erityisen kätevä on Kertaluotto.com, joka tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa lainat useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken, tarjoten mahdollisuuden 100 € – 60 000 € lainojen vertailuun 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Palvelua hyödyntääkseen tulee olla vähintään 18-vuotias, omata säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

Lainan jälkeinen prosessi

Lainan takaisinmaksun aloittaminen on avainasemassa, mutta sen jälkeenkin lainanhallinta vaatii tarkkuutta ja oikea-aikaista reagointia taloudellisiin muutoksiin. Seuraavaksi keskitymme lainan uudelleenjärjestelyn mahdollisuuksiin sekä lainan mukauttamiseen taloudellisten muutosten varalta.

Lainan uudelleenjärjestely

Yhdistelylaina on tehokas keino selkeyttää taloutta, kun hallinnoit useita lainoja. Lainojen yhdistely tarkoittaa olemassa olevien lainojen korvaamista yhdellä lainalla, mikä voi tuoda säästöjä koron ja käsittelykulujen muodossa. Lisäksi, kun vain yksi eräpäivä kuukaudessa on muistettavana, lainanhallinta yksinkertaistuu.

 • Lainojen yhdistely etuja:
  • Yksi kuukausierä: Helpompi hallita kuin useat eri lainat.
  • Mahdollisesti alhaisempi korko: Yhden sijaan useita korkoja maksamalla voit säästää rahaa.
  • Selkeämpi takaisinmaksuaikataulu.

Kertaluotto.com voi avustaa yhdistelylainan kilpailuttamisessa, varmistaen että saat parhaan mahdollisen tarjouksen useiden pankkien ja rahoituslaitosten joukosta.

Taloudelliset muutokset ja lainan mukauttaminen

Elämässä tapahtuu muutoksia, ja joskus ne vaikuttavat taloudelliseen tilanteeseen. On tärkeää tarkastella, miten nämä muutokset vaikuttavat lainasi kokonaiskustannuksiin ja kuukausittaisiin maksuihin. Jos kohtaat muutoksia tuloissasi, ole yhteydessä lainantarjoajaan keskustellaksesi mahdollisista lainan mukauttamisvaihtoehdoista.

 • Lainan mukauttamisen vaihtoehdot:
  • Maksusuunnitelman uudelleenarviointi: Tulojen tai menojen muutokset voivat vaatia lainan takaisinmaksusuunnitelman päivitystä.
  • Eräpäivän siirto: Jos tarvitset lisää aikaa maksun keräämiseen, eräpäivän siirto voi olla mahdollista.

Kertaluotto.com palvelun kautta voit kilpailuttaa lainan, joka on mukautettu nykyiseen taloudelliseen tilanteeseesi. Palvelu mahdollistaa lainojen vertailun 100 € – 60 000 € väliltä ja 1 – 15 vuoden laina-ajoilla, kunhan olet vähintään 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia

Tässä osiossa käsitellään yleisimpiä kulutusluottoihin liittyviä kysymyksiä. Aiheina ovat muun muassa lainan hakemisen edellytykset ja kulutusluotoista aiheutuvat kustannukset.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on kulutusluotto?
Kulutusluotto on yksilöllinen, kuluttajalle myönnettävä laina, joka voi kattaa monenlaiset tarpeet pienistä hankinnoista suurempiin investointeihin.

Miten kulutusluottojen korkokulut muodostuvat?
Korkokulut määräytyvät lainasumman, koron ja laina-ajan perusteella. Nämä voi arvioida käyttämällä lainalaskuria.

Mitä ovat lainan tilinhoitopalkkiot?
Tilinhoitopalkkio on kuukausittainen maksu, joka peritään lainan ylläpidosta. Se lisätään muiden korkokulujen lisäksi lainan kokonaiskustannuksiin.

Ongelmat ja ratkaisut

Miten löydän edullisimman kulutusluoton?
Kilpailuttamalla lainat esimerkiksi Kertaluotto.com palvelun avulla saa yleensä paremman kuvan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hinta voi vaihdella suuresti, joten vertailu kannattaa.

Mikä on kertaluotto?
Kertaluotto on yksittäinen laina, joka maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa. Se on selkeä ja yksinkertainen lainavaihtoehto tiettyyn hankintaan.

Kulutusluoton hakeminen vaatii vähintään 18 vuoden iän, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Lainaa voi olla tarjolla 100 € aina 60 000 € saakka, ja laina-ajan voi valita 1 ja 15 vuoden väliltä.

Tärkeää tietoa lainanottajalle

Kulutusluotot tarjoavat rahoitusta arjen tarpeisiin ja suunniteltuihin hankintoihin, mutta vastuullinen lainaaminen ja lainaehtojen huolellinen vertailu ovat avainasemassa onnistuneessa lainanotossa.

Vastuullinen lainaaminen

Kulutusluottoa hakiessa on tärkeää arvioida omaa maksukykyä realistisesti ja ymmärtää lainan kokonaiskustannukset, jotka sisältävät korot sekä mahdolliset muut kulut. Ehdot tulee lukea huolellisesti, ja luottotiedot tulee olla kunnossa lainaa haettaessa. Lainan käyttötarkoitus, kuten matka tai kodin remontointi, vaikuttavat lainan suunnitteluun. Lainaajalle suositellaan lainojen kilpailuttamista Kertaluotto.comin avulla, joka mahdollistaa monipuolisen ja selkeän lainavertailun. Palvelun kautta voi kilpailuttaa 100 € – 60 000 € lainat 1 – 15 vuoden laina-ajalla, ja lainatarjouksia voi saada vähintään 18-vuotias, jolla on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

Lainsäädännön säätely mekanismit

Suomen lainsäädäntö suojaa kuluttajaa asettamalla rajoituksia mm. kuluttajaluottojen koroille ja kuluille. Lainanantajien tulee toimia avoimesti ja tarjota asiakkailleen selkeää tietoa lainan ehdoista. Lisäksi on olemassa säädöksiä, jotka koskevat lainan markkinointia ja luotonantajien vastuuta. Tämä takaa sen, että lainanottajat saavat tärkeät tiedot päätöksenteon tueksi ja että lainaehdot ovat oikeudenmukaisia ja kohtuullisia. Kuluttaja-asiamies valvoo markkinoita ja voi puuttua lainvastaiseen toimintaan.

Sanasto ja termit

Kun puhutaan kulutusluotoista, tarkoitetaan yleensä vakuudetonta lainaa, jonka voi saada omaan vapaaseen käyttöönsä. Tärkeä termi tässä yhteydessä on korko, joka kuvastaa lainan hintaa eli sitä, kuinka paljon laina maksaa vuositasolla. Kulutusluottojen korko koostuu usein peruskorosta sekä mahdollisista lisäkuluista.

Esimerkiksi:

Termi Selitys
Luotto Rahoitusväline, joka mahdollistaa rahan käytön ennen sen varsinaista saamista.
Laina Rahoitustuote, jossa lainanantaja antaa lainaa tietyin ehdoin.
Kuukausierä Lainasta kuukausittain maksettava osa, joka sisältää koron ja lainapääoman lyhennyksen.
Todellinen vuosikorko Korko, joka ilmoittaa lainan kaikki kustannukset vuositasolla.
Ilman vakuuksia Laina, joka myönnetään ilman että asiakkaan tarvitsee tarjota vakuutta.
Kortti Maksuväline, jonka avulla lainaa voidaan käyttää.
Hakemus Asiakirja tai sähköinen lomake, jolla haetaan lainaa.
Tilille Lainan maksaminen suoraan lainanhakijan pankkitilille.
Lainalaskuri Työkalu, jonka avulla voidaan arvioida lainan kustannuksia ja kuukausieriä.
Luottotiedot Tiedot henkilön aiemmasta maksukäyttäytymisestä ja veloista.
Lainatarjous Lainan ehdot sisältävä tarjous, joka annetaan lainanhakijalle.
Eläketulot Säännölliset tulot, joita voi käyttää lainan vakuutena.
Lainavertailupalvelu Palvelu, joka vertailee eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja.
Euribor Yleisesti käytetty viitekorko euroalueella.
Osamaksut Lainan takaisinmaksu pienemmissä erissä, kuukausittain.
Viitekorko Korko, johon lainan korko sidotaan.

Kulutusluottoja kilpailuttaessa voi Kertaluotto.com palvelu olla hyödyllinen. Se mahdollistaa lainojen kilpailuttamisen useiden pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Palvelun kautta voi hakea lainoja 100 eurosta aina 60 000 euroon saakka, ja laina-ajat vaihtelevat 1-15 vuoden välillä. Lainatarjouksia varten tulee olla vähintään 18-vuotias, omata säännölliset tulot sekä nuhteettomat luottotiedot.