Vakuudellinen laina - Hae lainaa vakuuksilla!

Hae vakuudellinen laina. Hakemuksesi kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken vakuuksilla tai ilman.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Vakuudellinen laina – Turvallista rahoitusta tulevaisuuden tarpeisiin

Vakuudellinen laina on rahoitusratkaisu, jossa lainan saaja tarjoaa lainan vakuudeksi omaisuuttaan, kuten omistusasuntoa, sijoituksia tai muuta arvokasta. Tämä lainamuoto on yleensä edullisempi vaihtoehto kustannuksiltaan kuin vakuudeton laina, sillä lainanantaja kokee vähemmän riskiä, kun lainalle on tarjottu konkreettinen vakuus. Vakuudellisen lainan koko voi vaihdella suuresti, ja se soveltuu monenlaisiin taloudellisiin tarpeisiin, kuten kodin remontointiin, suuriin hankintoihin tai yhteenvedettäessä useita pienempiä lainoja yhdeksi selkeämmäksi lainaksi.

Asiakkaan etu on kilpailuttaa lainat ennen lainapäätöksen tekemistä, mikä voi johtaa parempiin ehtoihin ja säästöihin korkokuluissa. Kertaluotto.com tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa lainoja useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Palveluun rekisteröitymällä ja lainahakemuksen täyttämällä voi saada tarjouksia lainoista, joiden suuruus vaihtelee 100 eurosta jopa 60 000 euroon ja takaisinmaksuaika voi olla 1–15 vuotta. Luotettavilla lainanantajilla on usein tietyt edellytykset lainansaajille, kuten vähintään 18 vuoden ikä, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

Vakuudellisen lainan kilpailuttaminen palvelee asiakasta, sillä se antaa paremman yleiskuvan markkinan lainatarjonnasta ja mahdollistaa tietoisemman päätöksenteon lainaa otettaessa. Käyttämällä vertailupalveluita, kuten Kertaluotto.com, voi löytää itselleen sopivimman lainatuotteen ja ehdot, jotka vastaavat henkilökohtaisia taloudellisia tarpeita ja tilannetta.

Vakuudellinen laina perusteet

Vakuudellisissa lainoissa lainan saamisen ehtona on vakuuden antaminen lainanantajalle. Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa löytää edullinen laina, ja Kertaluotto.com tarjoaa palvelua, jossa voidaan kilpailuttaa 100 € – 60 000 € lainat monipuolisesti eri rahoituslaitosten tarjonnasta.

Vakuudellinen laina määritelmä

Vakuudellinen laina on luottotuote, jossa lainanhakija tarjoaa vakuuden lainanantajalle lainan saamiseksi. Vakuus toimii lainanantajan turvana, koska lainanantaja voi realisoida vakuuden, mikäli lainaa ei makseta takaisin sovitusti.

Vakuusarvo ja sen merkitys

Vakuuden arvo on oleellinen tekijä vakuudellista lainaa myönnettäessä. Vakuuden on katettava lainan määrä, joten sen arvon täytyy olla lainattavaa summaa vastaava tai suurempi. Vakuusarvo vaikuttaa myös lainan ehdoissa, kuten korossa ja muissa kuluissa, sillä vakuuden laatu voi alentaa lainan riskitasoa lainanantajalle.

Laina-aika ja takaisinmaksu

Laina-aika viittaa siihen ajanjaksoon, jonka kuluessa laina tulee maksaa takaisin. Vakuudellisen lainan laina-aika voi vaihdella tyypillisesti 1–15 vuoden välillä. Takaisinmaksu sovitaan yleensä kiinteinä kuukausierinä, jotka sisältävät sekä lainan pääomaa että korkoa.

Korko ja kulut

Korko määräytyy osittain vakuuden laadun ja arvon perusteella, ja se on yleensä vakuudettomia lainoja alhaisempi. Lainaan liittyvät kulut voivat sisältää avausmaksun, tilinhoitomaksuja sekä mahdollisen korkokulun. Korkojen ja kulujen vertailu eri lainantarjoajien kesken on tärkeää edullisimman lainavaihtoehdon löytämiseksi.

Eri lainatyypit

Vakuudellisia lainoja on monenlaisia, kuten asuntolainat, yrityslainat ja kulutusluotot. Vakuuden tyyppi riippuu lainakohtaisesti; esimerkiksi asuntolainassa vakuutena toimii tyypillisesti kiinteistö, kun taas yrityslainassa vakuutena voi olla yrityksen omaisuutta.

Vakuudellisen lainan hakeminen

Vakuudellinen laina on rahoitusmuoto, jossa lainan saamiseksi tarvitaan vakuus. Hakeminen vaatii tarkat dokumentit ja selkeän prosessin ymmärtämisen.

Lainanhakuprosessi

Lainanhakija aloittaa prosessin täyttämällä lainahakemuksen, joka yleensä sisältää henkilökohtaiset tiedot, kuten suomalaisen henkilötunnuksen sekä taloudelliset tiedot. Hakemuksen jälkeen lainanantaja arvioi hakijan maksukyvyn ja tarjoaa lainaehtoja, jotka määrittelevät lainan koron, takaisinmaksuajan ja kuukausierän suuruuden.

Vaadittavat dokumentit ja ehdot

Lainanhakijan on esitettävä vakuuden lisäksi todiste säännöllisistä tuloista ja puhtaista luottotiedoista. Tarvittavia asiakirjoja ovat muun muassa tositteet ansiotuloista ja muista rahoista. Henkilötakausta tai muuta reaalivakuutta voidaan myös pyytää. Lainaehtojen mukaisesti lainanhakijan on oltava täysi-ikäinen ja hänen talouden tulee olla vakaa.

Kilpailutus ja lainatarjoukset

Lainanhakijan on hyödyllistä kilpailuttaa lainat varmistaakseen edullisimmat ehdot. Kertaluotto.com mahdollistaa lainojen vertailun nopeasti ja vaivattomasti, tarjoten lainatarjouksia useilta rahoituslaitoksilta. Kilpailuttaessa lainaa Kertaluotto.comin kautta, lainanhakija voi saada tarjouksia 100 eurosta jopa 60 000 euroon, takaisinmaksuajalla 1–15 vuotta. Palvelun käyttö edellyttää, että hakijalla on vähintään 18 vuotta ikää, säännölliset tulot ja moitteettomat luottotiedot, jotta lainatarjouksia on mahdollista saada.

Erityyppiset vakuudet

Vakuudellisten lainojen turvana käytetään erilaisia omaisuuseriä, joiden arvo voi turvata lainan takaisinmaksun. Vakuuksien tyyppi vaikuttaa lainan ehtoihin ja korkoon.

Kiinteistöt ja asunnot

Kiinteistöjen, kuten asuntojen, talojen tai mökkien, käyttäminen vakuutena on yleistä. Laina voi olla kohteen arvon mukainen, ja kiinteistöihin lukeutuvat myös metsäomaisuus tai muu maapohja.

 • Asunto: Usein käytetty vakuutena asuntolainoissa.
 • Talo: Sopii suurien lainasummien vakuudeksi.
 • Mökki: Käy vakuudeksi erityisesti vapaa-ajan kiinteistöön kohdistuvissa lainoissa.

Ajoneuvot ja muut omaisuuserät

Ajoneuvot, kuten autot tai veneet, ja arvopaperit ovat myös suosittuja vakuuden muotoja. Ne voivat taata lainan takaisinmaksun ja mahdollistavat yleensä nopean lainaprosessin.

 • Auto: Paljon käytetty vakuus, erityisesti ajoneuvolainoissa.
 • Vene: Sopii vakuudeksi veneeseen liittyvissä lainajärjestelyissä.
 • Osakkeet ja arvopaperit: Voivat toimia vakuutena sijoituslainoissa.

Henkilötakaus ja muut vakuuden muodot

Henkilötakauksessa toinen henkilö takaa lainan maksun. Lainanottajan maksukyvyttömyyden sattuessa takaus siirtää vastuun takaajalle. Muita vakuuden muotoja voivat olla esimerkiksi talletukset tai vakuutuspoliisit.

 • Henkilötakaus: Henkilön takaus lainan maksamisesta.
 • Muut vakuudet: Kuten talletetut rahavarat tai vakuutussopimukset.

Lainojen kilpailuttaminen on suositeltavaa maksuehtojen parantamiseksi. Kertaluotto.com tarjoaa tämän mahdollisuuden, ja palvelun kautta voi hakea 100–60 000 euron lainoja 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Kilpailuttaminen sopii yli 18-vuotiaille, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Vakuudellisen lainan kustannukset

Vakuudellisen lainan kustannukset muodostuvat pääasiassa koroista ja erilaisista lisämaksuista. Nämä kulut vaikuttavat merkittävästi lainan todelliseen hintaan, joten lainatarjousten vertailu on tärkeää.

Korot ja niiden laskeminen

Korot määrittävät vakuudellisen lainan suurimman kuluerän. Lainan todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten marginaalin, mikä madaltaa lainan riskiä pankille tai rahoituslaitokselle. Lainan kokonaiskustannukset voidaan ilmaista myös todellisena vuosikorkona, joka antaa kuluttajalle selkeän kuvan lainan kokonaishinnasta.

Lisämaksut ja palkkiot

Lainan lisäkustannuksiin voi kuulua erilaisia palkkioita, kuten:

 • Avausmaksu: Kertaluontoinen maksu lainan perustamisesta
 • Tilinhoitomaksu: Kuukausittainen tai vuosittainen maksu lainan hoidosta
 • Järjestelypalkkio ja sopimusmaksu: Kulut lainan järjestelyyn liittyen
 • Nostokulut: Maksu, joka veloitetaan lainaa nostettaessa

Lainan kustannuksiin voi vaikuttaa merkittävästi, jos kilpailuttaa lainat esimerkiksi Kertaluotto.comin avulla, joka mahdollistaa usean pankin ja rahoituslaitoksen tarjousten vertailun. Käyttäjä voi Kertaluotto.comin kautta hakea lainatarjouksia 100 eurosta 60 000 euroon ja valita itselleen sopivimman laina-ajan väliltä 1 – 15 vuotta, mikäli hän on täyttänyt 18 vuotta, hänellä on säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu kattaa erilaisia aspekteja, kuten kuukausittaiset maksut, taloudenhallinnan ja laina-ajan määrittelyn. On tärkeää ymmärtää kunkin osa-alueen merkitys lainan hallinnassa.

Kuukausierät ja maksusuunnitelma

Vakuudellisessa lainassa kuukausierä määräytyy maksusuunnitelman mukaan, joka on tärkeä perusta lainan takaisinmaksulle. Kuukausierä sisältää sekä koron että lyhennyksen ja sen suuruus vaikuttaa suoraan takaisinmaksuaikaan. Säännölliset tulot ovat avainasemassa kuukausierien hallinnassa. On hyödyllistä vertailla lainoja, ja esimerkiksi Kertaluotto.com tarjoaa palvelua, jolla voi kilpailuttaa lainat ja löytää sopivan maksuerän vaihtelevilla laina-ajoilla.

Maksukyky ja taloudenhallinta

Lainaa hakiessa ja lainan aikana on arvioitava oma maksukyky huolellisesti. Tämä liittyy kykyyn selviytyä sovituista maksuista ilman, että talous joutuu liian suuren paineen alle. Taloudenhallinta on tärkeää, jotta vältetään maksuhäiriömerkinnät, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti tulevaisuuden lainansaantiin. Yksilöille, joilla on säännölliset tulot ja hyvät luottotiedot, kilpailuttaminen useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken Kertaluotto.comissa voi tarjota hyödyllisen mahdollisuuden löytää paras lainatarjous.

Takaisinmaksuaika ja sen muuttaminen

Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika voi vaihdella tyypillisesti 24 kuukaudesta aina 360 kuukautta asti. Laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausittaisten maksujen suuruuteen sekä kertyvään kokonaiskorkoon. Joissakin tapauksissa lainan takaisinmaksuaikaa on mahdollista muuttaa myöhemmin, joka voi alentaa kuukausieriä tai nopeuttaa lainan kokonaismaksua. On tärkeää huomioida, että lainaehdoissa voi olla mainittu mahdolliset maksut laina-ajan muutospyynnöstä.

Lainan ulkopuoliset tekijät

Vakuudellista lainaa harkitessa on tärkeää ottaa huomioon luottotiedoissa olevat maksuhäiriömerkinnät sekä lainan vakuutusmahdollisuudet. Nämä tekijät voivat vaikuttaa merkittävästi lainan ehtoihin ja saatavuuteen.

Luottotiedot ja niiden vaikutus lainaan

Luottotiedot ovat keskeinen osa lainanhakuprosessia. Lainanantaja arvioi luottotietojen perusteella hakijan kyvyn hoitaa lainaa ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä sen perusteella. Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa viittaa aikaisempiin taloudellisiin ongelmiin ja voi merkittävästi vaikeuttaa lainan saamista. Luottotietojen säilyminen puhtaina onkin tärkeää, ja niiden menettäminen voi estää lainansaannin useaksi vuodeksi.

Lainan vakuutusmahdollisuudet

Lainan vakuutukset tarjoavat lisäturvaa sekä lainanottajalle että lainanantajalle. Vakuutus voi kattaa lainan takaisinmaksun esimerkiksi työttömyyden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta. Tällöin lainanantajan riski pienenee, mikä voi johtaa suotuisampiin lainaehtoihin. Lisäksi vaihtoehtoja, kuten valtiontakaus tai henkilötakaaja, voidaan hyödyntää vakuutena lainalle.

Kilpailuttaminen on viisasta, ja Kertaluotto.com palvelun avulla lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja vaivatonta. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden saada lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Kilpailuttamalla lainan, voi löytää itselleen parhaan koron ja lainaehdot.

Vakuudellisen lainan järjestelyt

Vakuudellisia lainoja harkittaessa on tärkeää ymmärtää omaisuuden arvon arviointiin liittyvät käytännöt ja lainaneuvotteluiden merkitys. Näillä tekijöillä on suora vaikutus lainan ehtoihin ja tarjottuihin korkoihin.

Omaisuuden arviointi ja arvoarvio

Vakuusarvon määrittäminen on kriittinen askel vakuudellista lainaa hakiessa. Arvoarvio perustuu yleensä henkilökohtaisesti asiantuntijan tekemään arviointiin, joka määrittelee vakuudeksi tarjotun omaisuuden todellisen markkina-arvon. Tämä voi olla esimerkiksi omistusasunto, kesämökki tai muu kiinteistö. Vakuuden ansiosta voidaan saada paremmat lainaehdot, sillä vakuus pienentää pankin tai rahoituslaitoksen luottotappioriskiä.

Lainan uudelleenjärjestely ja neuvottelut

Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa hakea parhaita mahdollisia lainaehtoja. Käyttämällä palveluita kuten Kertaluotto.com, lainanhakijat voivat kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Palvelussa voi kilpailuttaa 100 € – 60 000 € lainoja 1 – 15 vuoden laina-ajalla. Hyväksyttävissä tarjouksissa voidaan neuvotella lainan ehtoja, kuten korkoa ja takaisinmaksuaikaa, vakuuden arvoon vedoten. Lainantarjouksia voi saada henkilö, joka on vähintään 18-vuotias, jolla on säännölliset tulot ja joka on säilyttänyt puhtaat luottotiedot.

Usein kysytyt kysymykset

Tässä osiossa käsitellään tarkemmin vakuudellisia lainoja sekä niiden etuja ja riskejä, joita lainanhakijan on hyvä tietää ennen lainasopimuksen tekemistä.

Vakuudellinen vs. vakuudeton laina

Vakuudelliset lainat vaativat lainanmyöntäjälle jonkin omaisuuserän tai omaisuuden pantiksi lainaa vastaan. Vakuudettomat lainat sen sijaan myönnetään ilman tällaista vakuutta, ja lainanmyöntäjän riski on suurempi, mikä yleensä näkyy korkeampina korkoina.

 • Vakuudellinen laina:
  • Vakuutena esimerkiksi kiinteistö tai arvopaperit.
 • Vakuudeton laina:
  • Ei vaadi vakuuksia, suurempi riski lainanantajalle.

Hakijan kannattaa kilpailuttaa lainat Kertaluotto.com palvelussa, joka mahdollistaa lainojen vertailun useasta eri pankista ja rahoituslaitoksesta. Palvelun kautta voi kilpailuttaa lainat 100 € – 60 000 € välillä ja laina-ajat vaihtelevat 1 – 15 vuoden välillä. Tarjouksia voi saada 18-vuotiaat tai vanhemmat, joilla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Vakuudellisen lainan edut ja riskit

Vakuudellisella lainalla on merkittäviä etuja mutta myös riskejä, jotka tulee ottaa huomioon lainaa hakiessa.

 • Edut:
  • Edullisempi korko verrattuna vakuudettomiin lainoihin, koska rahoituslaitoksen riski pienenee.
  • Mahdollistaa suurempien lainasummien saamisen vakuuden turvin.
 • Riskit:
  • Mikäli lainan maksuissa ilmenee ongelmia, lainan vakuutena toiminut omaisuus voi joutua myyntiin lainan katteeksi.
  • Omistusasunnon käyttäminen vakuutena lisää riskiä menettää koti, jos takaisinmaksu epäonnistuu.

Turvan ja riskin tasapainottaminen on keskeistä vakuudellisia lainoja harkitessa, ja lainatarjousten vertailu voi tarjota paremman näkemyksen lainan kokonaiskustannuksista. Siksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa, ja Kertaluotto.com voi auttaa tässä prosessissa.

Lainatermit ja -käsitteet

Lainamarkkinoilla on useita termejä ja käsitteitä, joita asiakkaan on hyvä ymmärtää vertaillessaan lainoja. Lainamäärä tai lainan määrä viittaa siihen summaan, jonka henkilö ottaa lainana pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Vuosikorko puolestaan kertoo lainan kustannukset vuodessa prosentteina lainasummasta, sisältäen koron lisäksi muut mahdolliset lainan kulut.

Lainan vakuus tarkoittaa arvo-omaisuutta, joka asetetaan lainan takaisinmaksun turvaamiseksi. Vakuutena voi toimia esimerkiksi omistusasunto, mökki tai sijoitusasunto. Pankkilainat, kuten esimerkiksi S-Pankki, Aktia tai Nordea, voivat myöntää vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja eri tarpeisiin, kuten remonttilaina, autolaina tai joustoluotto.

Pikavippi on pienempi laina, jolla on yleensä lyhyt maksuaika. Lainapalveluiden kilpailuttaminen voi säästää merkittävästi kuluissa. Esimerkiksi Kertaluotto.comin avulla voi vertailla useiden pankkien ja rahoituslaitosten tarjontaa, ja löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Eri lainatuotteiden ehdot voivat vaihdella riippuen hakijan taloudellisesta tilanteesta kuten työsuhde ja säännölliset tulot, sekä kohteen, kuten moottoripyörä tai kesämökki, arvosta. Tärkeää on, että lainanhakijalla on vähintään 18-vuoden ikä, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot, jotta lainapäätöksiä voidaan saada.

Alla on listattu lainatermejä ja niiden selityksiä:

 • Euribor: Viitekorko, joka määrittää markkinakorkojen tason.
 • Lainamäärä: Summa, jonka lainanhakija saa lainana.
 • Vuosikorko: Lainan kokonaiskustannukset vuodessa prosentteina.
 • Lainan vakuus: Omaisuus, jota vastaan laina myönnetään.
 • Pankkilaina: Rahoituslaitokselta otettu laina.
 • Remonttilaina: Lainatuote, joka on tarkoitettu asunnon remontointiin.
 • Autolaina: Lainatuote ajoneuvon hankintaa varten.
 • Joustoluotto: Joustava lainamuoto, jota voi nostaa tarpeen mukaan.
 • Pikavippi: Pienehkö, lyhytaikainen laina.
 • Maksuaika: Aika, joka lainan takaisinmaksuun on varattu.

Palveluiden vertailu on asianmukaista, sillä se voi tarjota edullisempia lainaehtoja ja pienentää takaisinmaksun kokonaiskustannuksia. Kertaluotto.com palvelee kilpailuttamalla lainat 100 € – 60 000 € väliltä, 1 – 15 vuoden maksuajalla.